Milí priatelia
je tu apríl, čas pozrieť sa na naše emócie a to, ako s nimi narábame. Emócie🤩 jar🌳 pečeň…príjemné čítanie🤓.
Zelená jar🌳
Zelená farba rozvinutých listov, stromov a rastlín sa v prírode dopĺňa jarnými kvetmi🌷. Zelená však prevláda ako vládnúca farba jari, ktorá nám vraví, že slnečné dni umožňujú rastlinnej ríši znovu oživiť konáre, prebudiť korene a znovu oživiť krajinu. Listy v prírode opäť zakryjú výhľad duchovného zraku zimy. Príroda opäť rozohráva farebnú ilúziu stromov a rastlín v súlade so slnečným cyklom. Všetky jarné premeny sú však len vyvrcholením alchymistických postupov rovnováhy a ich začiatok možno hľadať už na jeseň, keď sa živé listy🌿 premenia na mŕtve lístie aby hnili a hriali pôdu v zime. Na jar ich duch znovu povstane, ako nový život povstáva z mŕtveho lístia vo večnom kolobehu tanca rovnováhy prírody.
Jar prináleží pečeni. Je to naše veľké chemické laboratórium, čistiace a meniace krv. Je prepojená s krvou, svalmi, šľachami a kvalitou zraku👀. Ak je laboratórium preplnené a preťažené, môžu vznikať alergie, kedy sa nespracované látky dostávajú von cez pokožku, slzy, hlieny, vyrážky… Stačí upraviť krv a veľa záležitostí je možné zmeniť cez našu milovanú pečeň. A ako? Všetko, čo zjeme,vypijeme, sa cez tráviaci trakt dostáva vstrebávaním do krvného obehu. A krv tečie celým telom ako voda v korytách riek. Od kvality stravy je závislá naša krv. A kedže jar je obdobím premeny, niekedy stačí menej, aby sa dosiahlo viac – odľahčením stravy dokážeme spracovať dlho nespracované – jarná únava nemusí byť vždy znakom slabosti a vyčerpanosti. Jednoducho slnečná energia mení všetky chemické procesy v tele, vzniká viac tepla, viac odpadových látok, viac únavy. Rastliny ani stromy sa na jar nenapchávajú vitamínmi – spoliehajú sa len na to,čo im ostalo v pôde z jesene. Nemajú jarnú únavu – dokonale spracujú a uzavrú zimné obdobie.
Môžeme si však z nich vziať praktický príklad. Samozrejme, sú medzi nimi rastliny, ktoré nám môžu výrazne pomôcť v tomto období premeny zo zimy na leto, kedy sa naše telo prestane snažiť udržovať teplo a začne hľadať spôsoby, ako sa ochladiť. Ak naše telo na jar naďalej produkuje nadmieru tepla z nespracovaných zimných zásob, cítime sa malátni, akoby sme mali miernu teplotu, svaly sa rýchlo unavia, chce sa nám spať. Iným znakom nerovnováhy môžu byť alergie a zvýšená citlivosť na slnečné svetlo – znovu znak prebytku.
Úľavu môžme dosiahnuť mnohými cestami
– odľahčením stravy o mliečne a živočíšne bielkoviny, do ustúpenia ťažkostí🍔
– kvalitným dýchaním čerstvého chladného vzduchu ráno i večer, hlavne však dôkladným vydychovaním🌬
– dlhodobou neprerušovanou chôdzou, aspoň hodinu denne, ideálne do kopca🏔
– pitím bylinného pečeňového čaju zo zmesi bylín : 1pl Pestrec mariánsky , 1pl Benedikt lekársky, 1pl Lastovičník väčší na 1l a popíjame v priebehu dňa
– bylinná homeopatická tinktúra D3 z Lastovičníka – pomáha upraviť činnosť pečene i žlčníka, rozpúšťa žlčové kamene, pomáha zmierniť alebo úplne odstrániť alergie.
Z prírodných pochutín je výborným spestrením stravy šalát z lipových mladých, nerozvinutých lístkov s kvapkou ume octu. Ume ocot je silne zásaditou potravinou a nemal by chýbať k jarným šalátom.
Nech máte krásnu zelenú a veselú jar.
Duchoslav a Weleslawa
Zaujal Vás náš článok? Radi by ste sa dozvedeli viac o jeho autoroch?
Duchoslav a Weleslawa pôsobia v OZ Karpatské Slnko
viac na: http://karpatskypecuch.org/